Správca bytov a nebytových priestorov SABYT hospodáril vlani so ziskom

25.07.2005 Sabinov

Sabinov 25. júla (TASR) - Pozitívny hospodársky výsledok bezmála 2,3 milióna Sk po zdanení za rok 2004 dosiahla firma SABYT, s. r. o. , Sabinov, s majoritným...
Sabinov 25. júla (TASR) - Pozitívny hospodársky výsledok bezmála 2,3 milióna Sk po zdanení za rok 2004 dosiahla firma SABYT, s. r. o. , Sabinov, s majoritným podielom mesta Sabinov.

Podľa informácií hovorcu Mestského úradu Juraja Navrátila celkové náklady SABYT-u tvorili okolo 52,4 milióna Sk. Bolo to necelých 95 % z plánovaných nákladov. Nižšie náklady vznikli v dôsledku nižšej spotreby tepla a teplej vody. Odberatelia sa naučili šetriť, výsledkom čoho bola nižšia spotreba plynu a elektrickej energie. V nemalej miere sa pod ňu však podpísala aj racionalizácia výroby tepla.
Celkové výkony spoločnosti boli v objeme 54,7 milióna Sk, čo predstavuje 96,5 % z plánu. Znížené výnosy čiastočne zodpovedajú nižšej výrobe tepla.
K 31. decembru 2004 SABYT evidoval pohľadávky vyše 1,2 milióna Sk na nájomnom za byty a 613 000 Sk za nebytové priestory. V roku 2004 uplatnila spoločnosť 2 nové exekúcie, na Okresný súd v Prešove bolo podaných 26 návrhov žalôb na vypratanie bytu a 23 žalôb na vydanie platobného rozkazu.
Náklady na opravy bytového fondu v 4 prípadoch predstavovali 854 000 Sk. V tepelnom hospodárstve uskutočnila spoločnosť za vyše 2,2 milióna Sk napríklad opravy kotlov, obehových čerpadiel, výmuroviek kotlov, opravy a nastavenie detekcie spáliteľných plynov a pár a opravy meracej a regulačnej techniky.
Výsledky minuloročného hospodárenia správcu bytov a nebytových priestorov vo vlastníctve mesta Sabinov, prevádzkovateľa tepelných zariadení a poskytovateľa služieb spojených s bývaním schválilo valné zhromaždenie akcionárov a mestský parlament ich vzal na vedomie.
SABYT založilo mesto Sabinov k 1. júlu 1996.
 

Vyberte región